top of page

PRODUKTU SALDĒŠANA „ŠOKA” KAMERĀ

kamera_shokovoij_zamorozki_icetec_1.jpg

PRODUKTU "ŠOKA" KAMERĀ

Tas nozīmē procesu, kura gaitā notiek produktu ātra atdzesēšana (sasaldēšana). „Šoka” kamerā temperatūras pazemināšanas visas trīs fāzes (atdzesēšana, iesaldēšana, dziļa sasaldēšana) noris straujā tempā. Tas tiek panākts, speciāli aprīkotajā kamerā ātri pazeminot temperatūru pie intensīvas gaisa piespiedu cirkulācijas. Temperatūra „šoka” kamerā sasniedz -30ºС … -40ºС. Zemākas temperatūras un ātrāku gaisa appūti pielietot nav ieteicams, jo līdz ar to nelietderīgi pieaug jaudas patēriņš, bet produkti deformējas. Sasaldēšanas paātrināšanai palielina jaudu tikai procesa pirmajā stadijā (iesaldēšanas laikā).

ŠOKA” SALDĒŠANAS KAMERU PRIEKŠROCĪBAS

Produktu „šoka” sasaldēšanai piemīt milzīgas priekšrocības salīdzinājumā ar parasto sasaldēšanu ledusskapjos vai saldētavās. Pirmkārt, šis process noris krietni ātrāk. Otrkārt, uz produktiem praktiski neveidojas ledus kristāli, kā tas notiek parastās sasaldēšanas laikā. Līdz ar to saglabājas produktu audu struktūra, veselīgās īpašības un ārējs prečskats. Turklāt „šoka” saldēšanas kameras nodrošina saldējamo produktu bakterioloģisko aizsardzību un samazina masas zudumus produktu nožuvuma dēļ. Ātra atdzesēšana novērš baktēriju izplatīšanos, būtiski samazinot to dzīves procesu norises aktīvo fāzi. Pie parastās sasaldēšanas vairums baktēriju dzīves procesu sekas paliek produktos, toties „šoka” saldēšanas kamerās kaitīgās baktērijas nespēj attīstīties.

kamera_shokovoij_zamorozki_icetec.jpg
kamera_shokovoij_zamorozki_icetec_4.jpg

"ŠOKA" SALDĒŠANAS KAMERĀS

Tā iespēja būtiski pagarināt produktu uzglabāšanas laiku, saglabājoties visām vērtīgām īpašībām. Tās plaši izmantojamas pārtikas rūpniecībā, jo apvieno sevī ātrumu, ērtību, saglabā produktu kvalitāti un ļauj ietaupīt resursus. Šādu iekārtu cena ir dažāda un atkarīga no tehnoloģiskajām un ekspluatācijas raksturīpašībām.

Mūsu kompānija ir uzkrājusi krietnu pieredzi, veicot lielus darba apjomus ātras sasaldēšanas kameru uzstādīšanā. Mēs palīdzēsim jums risināt visus jautājumus sakarā ar produktu sasaldēšanas tehnoloģisko procesu, piemeklēsim tieši jums nepieciešamās ātras atdzesēšanas un sasaldēšanas iekārtas. Mēs veicam aprēķinus, izstrādājam projektu un uzstādām dažāda veida ātras sasaldēšanas kameras - sākot no rūpnieciski izgatavotām saldēšanas iekārtām nelielām ražotnēm 100 kg produktu pārstrādei 11,5 stundu laikā, līdz lielām „šoka” saldēšanas kamerām 5000 kg produktu sasaldēšanai pie temperatūras -40ºС.

bottom of page